Minunata poveste a cheesecake-ului

Inainte  sa ajunga la New York in cautarea desavarsirii , cheesecake-ul era servit sportivilor la primele Jocuri Olimpice, in Grecia Antică. Apoi in jurul, anului 1000 a ajuns in Europa de Vest, in Italia si Anglia. Gratie imigrantilor, la sfarsitul secolului XIX, New York-ul gusta acest delicios desert.

De atunci, restaurantele americane au in meniu propria varianta de cheesecake. Acesta se gaseste si in Europa conceput dupa retete diferite, in functie de specificul tarii.

Urmeaza o frumoasa incursiune pe meleaguri straine, sa vedem cum fiecare tara isi aduce elemente diferite si isi creeaza propriul cheesecake

America de Nord

Astfel, vorbim de New York cheesecake care are o consistenta bogata, densa, neteda si cremoasa.

new york cheesecake

Pennsylvania Dutch cheesecake care foloseste o branza usor picanta si cu un continut scazut de apa si se numeste cheesecake-ul fermierului

Philadelphia cheesecake are o textura mai usoara, dar mai bogat in aroma decat cheesecake-ul New York.

Chicago  cheesecake este acel cheesecake ferm la exterior, dar cu o textura moale si cremoasa la interior.

Europa

Cheesecake-ul Italian este facut cu ricotta si miere , fiind mult mai dietetic.

Cheesecake-ul frantuzesc este foarte usor, cu gelatina si are 3-5 cm inaltime. De obicei este facut cu branza  Neufchâtel.

Cheesecake frantuzesc_Cheescake Romania

Polonezii se mandresc cu propriul lor cheesecake, c are este una dintre cele mai populare prajituri in Polonia si poarta numele de sernik.

Cheesecake polonez_Cheesecake Romania

Desi Grecia a inventat aceasta delicatesa, multi greci cred ca este o prajitura  americana si o numesc cheezz cake. Cheesecake-ul  grecesc este facut cu o  branza proaspata, nepasteurizata numita mizithra.

In Anglia si Irlanda, cheesecake-ul se gaseste foarte des in meniurile restaurantelor, iar sortimentele cele mai des intalnite sunt cele cu cirese negre, coacaze negre, capsuni, fructul pasiunii, zmeura si lamaie.

Cheesecake englezesc_Cheesecake Romania

Pe langa aceste sortimente clasice, Anglia sa mandreste si cu sortimente afrodisiace precum: banoffee(banana, crema si toffee), cafea, ceai, irish cream, ciocolata alba si chiar cu marshmallows.

Iar Scotia se mandreste cu cheesecake-ul cu somon afumat si cimbru.

Cheesecake cu somon_Cheesecake Romania


 Cheesecake Romania are in portofoliu o varietate de sortimente si in plan sa dezvolte alte produse, realizate si cu aportul clientilor nostri, prin feedbackul si recomandarile lor.

Asadar , este locul unde iti vei putea elibera poftele dulci adunate de peste zi, care asteapta linistite dezlegarea cu un cheesecake pe placul tau.

Si pentru ca tot se apropie sarbatorile, va inspiram cu niste cheesecake-uri imbracate in haine de sarbatoare.

Cheesecake Craciun_Cheesecake Romania

Cheesecake Craciun_Cheesecake Romania

Cheesecake Craciun3_Cheesecake Romania